VERZENDKOSTEN € 10,- OF GRATIS V.A. € 350,- OF >12 FLESSEN

Champagne Juliette Pétret

“It is easy to see that a glass of champagne helps to see life in a better light, with shining eyes, hearts happy and fate light”

“Vrouwelijk en Modern” Zo kan je dit Champagnehuis kort maar krachtig omschrijven. De 5e generatie Féminine!

De geschiedenis van deze champagnefamilie begint in 1901 toen Eugène en Clothilde Pétret in hun geboorteland investeerden en destijds het pershuis en de kelder bouwden. Samen markeerden ze de geschiedenis van een authentieke Champagne-familie. De vroege dood van Eugène is het startpunt van een bedrijf dat vrouwelijk zal zijn en een nieuwe impuls zal geven aan Maison Pétret. De jonge weduwe Clothilde vindt snel haar plek. Dit bepaald de toon, de sprankeling en het unieke karakter van deze champagne.

De knowhow van het domein is geschreven door de vrouwen van deze familie. Ze hebben de Pétret-wijnen de complexiteit en het bruisende karakter gegeven die hen kenmerken. Ze weten hoe ze hun persoonlijkheden kunnen onthullen door uitzonderlijke jaargangen en een uniek, rijk en bijzonder terroir te versterken.

Zo is daar grootmoeder Suzette die, voordat ze het bedrijf overnam, altijd haar man, Francis Pétret, steunde. Deze passie kon ze eerst delen met haar dochter Sylvie, geboren in 1962, het jaar waarin een nieuwe wijngaard werd beplant. Dat ze het vandaag met Juliette kan en mag delen, is de grootste authenticiteit. Toen Juliette in 1988 werd geboren, werd er nog een wijngaard geplant: de jonge wijnstok. Dat deze wijnstokken belangrijk voor Juliette zijn, is natuurlijk omdat ze haar in staat stellen een erfgoed door te geven, maar ook middel is om de sterke en toegewijde waarden van haar voorgangsters te verdedigen.

Al de Champagnes worden geproduceerd op het eigen landgoed.

120-jarig bestaan 

In het jaar 2022 viert Maison Pétret het 120-jarig bestaan! De creativiteit van dit (nieuwe) merk zal grenzeloos zijn, maar gebaseerd op solide fundamenten, een kwaliteitsterroir en voorouderlijke knowhow waarvan Juliette met trots de naam gebruikt. Champagne maken gaat niet alleen over het maken ervan, het is ook het delen van waarden. Dus, l’enchanteresse, la particulière, la flamboyante vieren al deze vrouwen en mannen de 120 jaarontwikkeling van Juliette Pétret-Champagne.

Juliette Pétret Champagne is sinds 1901 gevestigd in Chouily (Grand Cru) in de Cote des Blancs.

De wijnmaker is Sylvie Pétret Martinval – ze leerde van haar vader Francis die al zijn savoir-faire, het terroir en alle apparatuur voor de wijngaard en voor vinificatie (pershuis, wijnmakerij, kelder) overdroeg. Alle stappen worden afgehandeld op het domein. Juliette is momenteel aan de hand van haar moeder Sylvie aan het leren en bereidt nieuwe cuvées voor.

Alleen eigen druiven worden gebruikt, behalve voor het maken van de rosé champagne, aangezien Pétret alleen Chardonnay druiven verbouwt. Dus 10 tot 12% van de Pinot Noir die in de samenstelling van de rosé wordt gebruikt, komt van Bouzy (ook Grand Cru)

Het Champagnehuis Pétret telt 5 hectare alleen in Chouilly Grand Cru – verdeeld over ongeveer 10 percelen met 1 perceel van 2,5 Hc.