VERZENDKOSTEN € 10,- OF GRATIS V.A. € 350,- OF >12 FLESSEN

Champagnehuizen

Champagne is de beroemdste mousserende wijn die volgens de traditionele methode wordt gemaakt. De wijn is genoemd naar het AOC-gebied (Appellation d’Origine Contrólée) in Noord-Frankrijk.

De Leidse Fles levert buitengewoon smaakvolle Champagnes van kleine en middel grote, zelfstandige wijnhuizen. Deze wijnhuizen zijn vaak al decennia lang in handen van families met eigen wijngaarden en dragen hierdoor in veel gevallen de familienaam.

Trots, passie en liefde voor het product en de streek, in combinatie met doorgaans jarenlange ervaring in het maken van wijnen, zijn essentiële elementen voor het produceren van hoge kwaliteit Champagne. Deze vaak zelfs excellente kwaliteit is veelal lekkerder dan de meeste Champagnes van de bekende grote commerciële merken die je in Nederland kunt kopen.

Sterker nog, wat vele niet weten, is dat deze grote merken de mindere delen van de persing (de taille) van deze relatief kleine wijnhuizen kopen, om aan de eigen groeiende vraag te kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gebruiken de kleine wijnhuizen de “Coeurs de Cuvée”, het beste van het beste van de persing voor hun eigen Champagnes.

Buiten de veelal betere kwaliteit, zijn de Champagnes van de kleine “onbekende” Champagnehuizen heel aangenaam geprijsd doordat deze huizen geen kapitalen uitgeven aan marketing en overhead.

Le choix t’appartient! (de keus is aan jou!)

Voor ons is die keus duidelijk, wij gaan voor de zéér betaalbare excellente kwaliteit van een onafhankelijk Champagnehuis.

Bij De Leidse Fles stellen wij deze “Indépendante Maison de Champagne” graag aan u voor.

Ontdek welke Champagne bij jou leven past.., Champagne is (be-)leven!

Champagne
Collard-Picard

Collard Picard

Het meest prestigieuze Champagnehuis dat de Leidse Fles voert.

Champagne
J.M. Gobillard et Fils

fam-Troulliard

Brengt Leiden en Dom Perignon samen via de geboorteplaats van de Champagne; Hautvillers.

Champagne
Le Brun Severnay

Patrick & Gauthier

Pareltje in de Cote de Blanc gelegen in het Grand Cru dorp Avize.

Champagne
Trouillard

Trouillard

Is het oudste Champagnehuis in het assortiment van de Leidse Fles; opgericht in 1896.

Champagne
Juliette Pétret

“Vrouwelijk en Modern” Zo kan je dit Champagnehuis kort maar krachtig omschrijven. De 5e generatie Féminine!