VERZENDKOSTEN € 10,- OF GRATIS V.A. € 350,- OF >12 FLESSEN

Château Thuerry

Chateau Thuerry

Château Thuerry, de geschiedenis van het domein van Thuerry als ook de wijngaarden die met elkaar verbonden zijn gaan terug tot 200 jaar voor onze jaartelling.

Château Thuerry is het product van een lange verbintenis tussen mens en natuur. Dit magnifieke bastion, gebouwd door de Tempeliers van de Koning, heeft zijn oorsprong diep in het hart van het Var gebied. We nodigen je graag uit om dit Château te ontdekken en tegelijkertijd de kwaliteit van deze producten te waarderen.

Het Domein wat een gebied bestrijkt van 340 hectaren, strekt zich uit over de 3 dorpen; Villecroze, Flayosc en Tourtour.

De unieke ligging beschermd de wijngaarden tegen de wind en heeft een ideale exposure aan zonlicht. De grond waarop de stokken gepland zijn bestaat uit klei, kalk en kalksteen en is met de grootste zorg gecultiveerd om zodoende fantastische wijnen te produceren, met behoudt van het karakter van de streek. Hierbij gebruikmakend van oude traditionele als ook moderne wijn productietechnieken.

De Wijnmakerij, nadat de druivenstokken geherstructureerd zijn, is er een moderne wijnmakerij gebouwd in 2000. Deze beslaat 2200 m2 en is in een heuvel gebrouwd en bedekt met 2-3 meter aarde waardoor een constante ideale temperatuur verkregen wordt. Hier worden de hand geplukte druiven met behulp van de zwaartekracht naar toe gebracht en met de hand gesorteerd.

 Hier zijn de ideale condities geschapen voor het wijn maken, de rijping en de opslag. Met als resultaat wijnen van een zéér hoog niveau.

Met veel plezier laten we je kennis maken met de excellente wijnen van het Château Thuerry.