VERZENDKOSTEN € 10,- OF GRATIS V.A. € 350,- OF >12 FLESSEN

Collard – Picard

Collard Picard

Maison Collard-Picard is een klein, maar zéér prestigieus Champagnehuis, opgericht in 1996, voortbouwend op de knowhow van de families van Olivier COLLARD en Caroline PICARD, doorgegeven sinds 1889.

Met zijn adres op de “Avenue de Champagne” te Épernay en met buren als Möet & Chandon en Pol Roger is het gelegen in het hart van de “Côte des Blancs”!

Maison Collard-Picard wordt geleid volgens compromis loze normen op het gebied van kwaliteit.

 

Voor de 125 duizend flessen per jaar wordt alleen het eerste gedeelte (hogere kwaliteit) van de persing gebruikt. Met diploma’s in de wijnbouw en oenologie, verbouwen Olivier Collard en Caroline Picard de druiven op de 15 hectare grote boerderij op een weloverwogen en duurzame manier.

Oorsprong

Meer dan een verhaal van een familie; “een echte Passie”.

Het Champagnehuis Collard-Picard ontleent haar onderscheidend vermogen uit de lange geschiedenis van twee Champagne gezinnen. Die sinds 1889 op twee adellijke terroirs (wijngaarden) druiven kweken:

Collard – Vallée de la Marne
Picard – Côte des Blancs

Je kunt nu eenmaal niet in de Champagnestreek geboren worden, zonder besmet te raken met het Champagne virus.

Twee eeuwen lang en vier generaties verder is de kennis en kunde in combinatie met de passie voor het produceren van Champagne terug te vinden in de buitengewone Champagne Collard – Picard.

Wijngaard

Het samenkomen van de Côte des Blancs en de Vallée de la Marne.

Collard-Picard Champagnes verwerven hun pracht van de prestigieuze streek Côte des Blancs (Le mesnil-sur-Oger). In deze streek is de Chardonnay druif koning! De Chardonnay is verantwoordelijk voor de nodige frisheid en delicatesse van de wijn. Vermengd met de adel en de authenticiteit van de wijngaarden van de Vallée de la Marne die, op hun beurt, al de kracht en complexiteit van de Pinot Noir en Meunier druiven meebrengt.

De bewerking van de wijngaarden en behandeling van de druiven vindt plaats binnen een balans tussen duurzaamheid, harmonie met de natuur en een zo efficiënt mogelijk dagelijks beheer van de wijngaarden.

Wijnkelders

Subtiele alliantie van traditie en moderne techniek.

Elke winter komen geheugen, intuïtie en ervaring samen in een onophoudelijke drang om voortdurend iets vernieuwends te creëren; Het Mengen (Blending/l ’assemblage).

Bij de traditionele methode (veroudering van de wijn in met kurk afgesloten eikenhouten vaten) welke is overgedragen door hun voorouders voegen Olivier en Caroline een vleugje moderne techniek toe. Dit wordt gedaan door de toepassing van temperatuurgeregelde roestvaststalen tanks en kelders met airconditioning.

Champagnes

Collard-Picard cuvées, brengen het beste van weleer in verband met de zoektocht naar hedendaagse perfectie. De echte kenner, op zoek naar subtiele en gevarieerde sensaties, vindt voldoening in elk glas Collard-Picard.

Finesse en elegantie, fruitigheid, diversiteit en de vrijgevigheid van de Champagne streek zijn allemaal terug te vinden in de vloeibare allegorieën.

Voor De Leidse Fles wijnimport is dit het Vlaggenschip van ons assortiment, kortom “het beste van het beste”.