VERZENDKOSTEN € 10,- OF GRATIS V.A. € 350,- OF >12 FLESSEN

Le Brun Servenay

Patrick & Gauthier

Champagnehuis Le Brun – Servenay

Het gevolg van een alliantie (lees: huwelijk) van twee zeer oude Champagne families in 1965. (fam. Le Brun en fam. Servenay)

Als telers en producenten voor vier generaties, erft het Champagnehuis Le Brun Servenay een kostbare traditie, zowel op basis van jarenlange kennis van de terroirs (wijngaarden) als de beheersing van de wijnbereiding.

Met de kennis en ervaring van Gerard Le Brun en de moderne visie van zoon Patrick heeft het Champagnehuis een unieke combinatie tussen traditie, innovatie en moderne aanpak in het continue perfectioneren van de Champagnes.

De basis voor dit continue proces is te herleiden naar; een strenge selectie van de druiven, een doelbewuste lage opbrengst van de wijnstokken, waardoor de kwaliteit en smaak van de druif toeneemt, het respect voor de bodems en terroirs, een meer verantwoordelijke wijnbereidingsproces met langere lagering in de kelders en bovenal, de gepassioneerde inzet om Champagnes te creëren met de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit resulteert in een bescheiden aantal van ca. 50.000 flessen Champagne per jaar van zeer hoge kwaliteit!

Wijngaard

De Le Brun en Severnay wijngaarden zijn gelegen in het hart van de prestigieuze “Côte des Blancs”

In drie Grand Cru dorpen (Avizé, Oger en Cramant) als ook op de omliggende heuvels. Het totale areaal aan wijnstokken is samengesteld uit 80% Chardonnay, 10% Pinot Noir en 10% Pinot Meunier druiven en beslaat 17 hectare.

De kalkstenen klei bodem, de afwatering van het land, evenals de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken, waarvan de oudste 80 jaar oud zijn, verleent aan de Le Brun Servenay Champagne een potentieel van mineraliteit, versheid en uitmuntendheid.

Het verzorgen van de wijngaard gebeurt met respect voor de kenmerken en identiteit van de terroirs. Dit wordt doorgegeven aan elke generatie binnen het exclusieve Champagneshuis Le Brun Servenay.

Met het Champagnehuis Le Brun Servenay heeft De Leidse Fles een nog niet ontdekt pareltje in huis!